seven

Arbetsgången

Vår process

Så här går arbetet till från början till slut när du väljer vårt paket E-handel Flex.

  • Materialframtagning

Vi hjälper gärna till att ta fram texter och bilder till din hemsida mot en kostnad. Men om du hellre vill, så kan du stå för allt material själv. De texter och bilder som du lämnar in är det som kommer att publiceras på hemsidan, så var noga med korrekturläsning och bildkvalitet. Vi har tagit fram en materialguide och bildguide som kan vara en bra vägledning när du ska ta fram innehåll till hemsidan.

  • Checklistor

För att underlätta processen har vi en checklista du kan fylla i för vilka val du önskar.

  • Avstämning

Efter att checklistorna är inlämnade till oss går vi igenom dem med dig för att se att all information finns på plats.

  • Produktion

När vi har all information och material vi behöver kör vi igång med produktionen. Vi skickar en korrekturlänk till dig där du kan följa processen och godkänna samt be om ändringar.

  • Lansering

När hemsidan är klar är det dags för lansering. Strax innan eller efter lansering håller vi i en timmes utbildning för dig. Så att du i fortsättningen själv kan uppdatera hemsidan med nytt material. Efter lansering så träder ett årsavtal i kraft och här ingår vidare handledning i WordPress och WooCommerce admin när du behöver det.

Allmänna val

Valen görs i samråd med din kontaktperson på Gota Media och när de valen är gjorda, så kan projektet starta. Exempel på val som ska göras är:

1. Vill du ha Flexpaket 1, 2 eller 3?*

2. Välj dekorfärg utifrån tycke och smak eller din grafiska profil

3. Välj typsnitt (enbart typsnitt godkända av Google är möjligt)

 

*Att tänka på:

Titta noga igenom de tre startsidorna för att se vilka block som finns att tillgå.
Titta noga igenom singelsidorna vilka möjligheter det finns att presentera text och bild.

 

Ytterligare val som görs är exempelvis om du vill visa logotypepresentation, Instagram-/Facebookflöde, Google Maps-karta, kontaktformulär, bildgalleri och om du vill ha ett nyhetsflöde. Vidare kan du också välja på exempelvis centrerad eller vänsterställd text samt runda eller fyrkantiga kontaktbilder.

Val för e-handel

Förutom de allmänna valen, så gör du också vissa val för din webbshop. Vi tar gärna fram förslag på dessa val som du sedan kan ta ställning till.

 

1. Vilka typer av produkter ska visas på startsidan? Exempelvis populära produkter och kampanjprodukter.

2. Vill du dela in dina produkter i kategorier?

3. Vilken betallösning väljer du?

4. Vilken fraktlösning väljer du?

5. Har du fler än 50 produkter? Vill du i så fall att vi lägger in dessa (850 kr/10 produkter) eller önskar du hellre göra det själv?

Hur lämnas material in?

Vi skapar en mappstruktur i Google Drive, där undermapparna är döpta till vad undersidorna på hemsidan heter. Där kan ni lägga texter och bilder.

När startar projektet?

Projektet startar när allt bild- och textmaterial har levererats in.

Hur lång tid tar det?

Normal ledtid från och med att allt material finns, är 4 – 6 veckor. Ledtiden gäller ett E-handel Flex utan extra tillval.